Tuotenumero 1068392

KORG miniKORG-700-FS Analog Synth

Autenttinen uusintapainos klassisesta Minikorg 700S:stä. Rajattu erä.

€1945,00/kpl
Lisää ostoskoriin

Myymälässä Toimitusaika 1-3 arkipäivää

MiniKORG 700 oli Korgin ensimmäinen massatutotettu monofoninen syntetisaattori vuodelta 1973, ajalta, jolloin niin syntetisaattoreiden rooli musiikissa kuin niiden suunnittelukin vielä haki lopullista muotoansa. Laajamittaisen kokeiluperiodin jälkeen syntyi miniKORG 700, jossa oli nippu yksinkertaisia ohjausparametrejä, joilla saatiin aikaan dramaattisia muutoksia laitteen soinnissa ja jota käytti laaja joukko arvovaltaisia muusikoita.

MiniKORG 700FS on autenttinen uusintapainos miniKORG 700S:stä, joka oli vuotta myöhemmi julkaistu paranneltu versio ensimmäisestä miniKORG 700:sta. Uudessa miniKORG 700FS:sä on niin ikään uusia ominaisuuksia, kuten arpeggiaattori, jousikaiku ja aftertouch. MiniKORG 700FS on toteutettu yhteistyössä laitteen alkuperäisen suunnittelijan, Fumio Miedan kanssa.

Miksi herättää miniKORG 700 henkiin vuonna 2021?

MiniKORG 700:n soinnin parahultaisuutta ei sen täydessä laajuudessa voisi toteuttaa algoritmeihin perustuvalla analogimallintavalla tekniikalla kuten DSP laitteilla tai muilla analogisia virtapiirejä mallintavilla teknologioilla. Ja vaikka Korg jatkaa analogisten syntetisaattoreiden, kuten Mini- ja Monologuen ynnä muiden valmistamista, on huomioitavaa, että näiden laitteiden olemassaolo on velkaa miniKORG 700:lle.

Vaikkakin teoreettinen tietotaito on tärkeää analogisia virtapiirejä suunniteltaessa, on kokemuksen syvä rintaääni myös tärkeässä roolissa sen ymmärtämiseksi, miltä lopputulos kuulostaa. Jo yli kymmenen vuotta on kulunut Monotronin, Korgin uuden polven ensimmäisen analogituotteen julkaisusta 2010, jonka suunnittelivat Korgin uudet, nuoret analogisista laitteista innostuneet insinöörit. Kesti aikansa, että näiden nuorten tekijöiden näkemys puhkesi kukkaansa ja nyt onkin saavuttu alkulähteelle.

Korgin toiveena on, että asiakkaat pääsevät kokemaan aidon analogin ilot miniKORG 700FS:n kautta, jota tekemässä ovat olleet Korgin analogilaitteiden insinöörit unohtamatta Fumio Miedaa.

Komeita leadeja ja tuhtia bassoa – eikä siinä kaikki

MiniKORG 700 oli Korgin ensimmäinen syntetisaattori, mutta tästä huolimatta sen sointi oli poikkeuksellisen topakka. Myös mm. Volca Keys ja Volca Bass käyttävät miniKORGin klassista filtteriä.

Lisäkoskettimisto

MiniKORG 700 suunniteltiin alun perin 70-luvulla suosittujen urkujen päälle asetettavaksi lisäkoskettimistoksi. Tämän johdosta miniKORG 700:n ohjauspotikat on sijoitettu riviin laitteen koskettimiston alle urkujen tapaan.

Lisätoiminnot

MiniKORG 700:n julkaisun aikaan komponentit olivat tilaa vieviä ja asettivat rajoitteita toimintojen monipuolisuudelle. Nykyteknologian ansiosta FS:ään jäi tilaa jousikaiulle sekä joystickille pitch bendejä ja modulaatiota varten. Uudessa versiossa on myös aftertouch sekä arpeggiaattori, USB portti, MIDI in liitin ja CV/gate in jakki. Näiden lisäksi siihen on lisätty memory program painike soundien tallentamista varten.

Traveler ohjain

Ehkäpä kuuluisin erikoisuus miniKORG 700:ssa on Traveler ohjain, joka koostuu kahdesta liu’usta koskettimiston alla. Niiden avulla voidaan säätää filttereiden leikkaustaajuuksia. Tämä oli aikanaan mullistava keksintö, sillä syntetisaattorin sointia voitiin niiden avulla ohjata tarkasti ja monipuolisesti.

Toinen oskillaattori

MiniKORG 700 oli yksioskillaattorinen syntetisaattori. Vuotta myöhemmin, 1974 miniKORG 700S julkaistiin lisänään toinen oskillaattori ja ring modulaattori sekä muita ominaisuuksia.

Mukana kuljetuscase

Jotta laitteet eivät päätyisi ainoastaan studioiden kunniapaikoille, on mukana kätevä kuljetuscase.

Softwarebundle

iPad/iPhone appit:

KORG Gadget 2 Le (music production studio DAW app)

KORG Module (piano/keyboard sound module app)

Mac/Windows softat:

KORG Collection - M1 Le (synthesizer sound module)

UVI Digital Synsations (synthesizer sound module)

AAS Ultra Analog Session (synthesizer sound module)

AAS Strum Session (acoustic guitar sound module)

AAS Lounge Lizard Session (electric piano sound module)

Reason Studios Reason Lite (DAW music production software)

Skoove free 3 month trial of Skoove Premium (online piano lesson)

KORG Gadget 2 Le for Mac (DAW music production software)

iZotope Ozone Elements (Audio Mastering Plug-in Software)

Specifications:

Keyboard: 37 keys (with aftertouch, no velocity sensitivity)

Range: 7 octaves

Waveform: Triangle wave, Square wave, Sawtooth wave, Chorus I, Chorus II

Programs: 14

Input: USB connector (Type B), MIDI IN connector, SYNC IN and SYNC OUT jack (3.5mm monaural mini phone jack), CV IN and GATE IN jack (3.5mm monaural mini phone jack), AUDIO IN jack (6.3mm monaural phone jack, TS unbalanced)

Output: OUTPUT L/MONO and R jack (6.3mm stereo phone jack, TS unbalanced), Headphones jack (6.3mm stereo phone jack)

Power supply : AC adapter (DC 12V, [icon])

Power consumption : 9 W

Dimensions (W x D x H) : 744 x 280 x 122 mm/29.29” x 11.02” x 4.80”

Weight : 8.5 kg/18.74 lbs.

Included items : AC adapter, Owner’s Manual, Hard case

Accessories (sold separately) : SQ-CABLE-6 (Patch Cable)