KORG

170 tuotetta

Kaikki tuotemerkit

Korg-yhtiön perustivat Japanissa 60-luvun alussa Tsutomu Katoh ja hänen kollegansa Tadashi Osanai. Alussa firman nimi oli Keio Electronic Laboratories ja se aloitti toimintansa ensimmäisissä toimitiloissaan 1962. Nimi Keio valittiin koska se sisälsi alkukirjaimet perustajien sukunimistä. Sama nimi oli myös rautatielinjalla, jonka reitti kulki aivan verstaan ikkunan ohitse.

1963 esiteltiin Katohin ja Osanain esikoistuote DoncaMatic DA-20, sähköinen pyöriviin kiekkoihin perustuva rytmikone. DA-20:n seuraaja oli DA-11, täysin sähköinen DoncaMatic-malli.

Pari vuotta myöhemmin Katohiin otti yhteyttä Fumio Mieda, insinööri, joka halusi rakentaa uudentyyppisen urun. Erona useimpiin sen aikaisiin urkuihin oli Miedan version ohjelmoitavuus. Vaikka Mieda itse kutsui luomustaan uruksi, hän tuli itse asiassa rakentaneeksi syntetisaattorin. Laitteita tehtiin ja myytiin 50 kappaletta uudella Korg-nimellä, joka yhdistettiin sanoista Keio ja Organ (englanniksi urku, kuten tunnettua).

70-luvulla Korg kehitti koko joukon syntetisaattorimalleja mm MiniKorg, PE-1000 Polyphonic Ensemble ja MS-20. Yhtiö ei rajoittunut pelkästään syntetisaattoreihin. 1975 esiteltiin maailman ehdottomasti ensimmäinen taskukokoinen viritysmittari, WT-10 - tuote joka sittemin on saanut lukemattomia seuraajia.

1981 tuli PolySix, syntetisaattori joka oli ainutlaatuisesti sekä ohjelmoitava että polyfoninen ja ennenkaikkea niin halpa, että lähes kenellä tahansa oli varaa ostaa se. Jälleen uusi kehitysaskel oli 1988 esitelty M1 - syntetisaattori, joka sisälsi aitoja samplepohjaisia soundeja, rumpukoneen, sekvensserin ja digitaalisen efektiprosessorin yhdessä soittimessa - lyhyesti sanottuna: maailman ensimmäinen työasema.

Tuoteperheet KORG

Kaikki tuotteet KORG