Marshall

6 tuotetta

Kaikki tuotemerkit

Miltä rockmaailma olisi näyttänyt ilman Marshall-vahvistimia? Täysin toisenlaiselta. Ja se olisi kuulostanut paljon tylsemmältä.

Yksi ensimmäisistä artisteista, jotka esiintyivät Marshall-seinämän edessä oli Jimi Hendrix. -Hendrixin rumpali Mitch Mitchell työskenteli lauantaiapulaisena musiikkiliikkeessäni kertoo James "Jim" Marshall, mies, joka loi Marshall-vahvistimet. -Mitch kertoi, että Jimi haluaisi tavata minut, koska hänen koko nimensä oli James Marshall Hendrix ja hänestä oli hienoa, että minun nimeni on myös James Marshall. Sitä paitsi hän oli kuullut muiden muusikoiden soittavan minun vahvistimillani.

Jim Marshall rakensi ensimmäisen 100-wattisen kitaravahvistimen yhdessä pääteknikkonsa Ken Branin kanssa 1960-luvun puolivälissä. Klassinen 4 x 12" kaiutinkaappi oli myös näiden herrojen suunnittelema. -Halusimme sovittaa neljä 12-tuuman kaiutinta mahdollisimman pieneen koteloon. Rakenteessa ei ollut varsinaisesti mitään "nerokasta", se oli pelkästään aikansa kätevin kaiutinratkaisu kiertuekäyttöön. Idea Marshall-stäkistä eli yhdestä vahvistimesta kytkettynä kahteen 4 x 12"-kaappiin tuli alkujaan The Who-kitaristi Pete Townshendilta. Alunperin hän halusi erityisen suuren kaapin tyyliin 8 x 12". Jim Marshall ymmärsi heti, että sellaisesta kaapista tulisi aivan liian painava ja kömpelö.

- Niinpä rakensimme sen sijaan kaksi erillistä kaappia, jotka pinottiin päällekkäin. Marshall-stäkki on siis tavallaan minun ja Pete Townshendin yhdessä suunnittelema.

Kaikki tuotteet Marshall