Tuotenumero 1050895

KORG Monologue Black Analog Synthesizer

Monipuolinen analoginen monosyntetisaattori mm. Aphex Twinin tekemillä preseteillä.

€308,00/kpl
Lisää ostoskoriin

Myymälässä Lähetettävissä: Heti

Täysin ohjelmoitavaa analogisynteesiä kaikentyyppisille soittajille: Monologue on uuden sukupolven monosyntetisaattori, joka kulkee suositun Miniloguen jalanjäljissä kuitenkin täysin uudella soundilla ja ominaisuuksilla.

Monologue on 25-koskettiminen ohjelmoitava monofoninen analogisyntetisaattori persoonallisella soundilla. Miniloguesta tutun muotoilun, potikka-per-toiminto designin ja korkean laadun jakava Monologue on persoonallinen syntetisaattori kaikenlaisille muusikoille. Mukana on uusia äänen ohjaus- ja muokkausominaisuuksia markkinahintaan. Monologuen täysin uusi filtteri, modulaatiomahdollisuudet, analogisärö ja LFO toimivat niin jyrääviin bassoihin kuin kirkkaisiin leadeihin. Step sekvensserin editointimahdollisuuksia on laajennettu intuitiivisen monipuoliseen suuntaan. Viiden komean värivaihtoehdon kera tämä kompakti syntetisaattori mukautuu myös visuaalisesti artisti-identiteettiisi.

Monologuen komponentit on suunniteltu samalta pohjalta kuin Korgin neliäänisessä Miniloguessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Monologue olisi vain yksiääninen Minilogue, vaan se on kiukkuinen monofoninen syna jonka teho perustuu uudelleensuunnitellusta envelopeosiosta, modulaatioreitityksistä sekä botnea säästelemättömästä filteristä.

Monologuen rakenne on 2VCO, 1VCF, 1EG, 1VCA ja 1LFO. Miniloguesta tuttujen komponenttien lisäksi (kuten wave shaping oskillaattorin harmonisille kerrannaisille ja sync/ring kytkin), 2-pole filtteri takaa ärjyn soundin. Uutuutena analoginen yliajokomponentti lisää kerrannaisia ja säröä tuhteihin bassoihin ja teräviin lead soundeihin. LFO:n taajuus yltää kuulotaajuuksille asti ja sitä voi käyttää myös yhden syklin mittaisena ikäänkuin ylimääräisenä envelopena.

Koskettimisto on Miniloguesta ja MS-20 Ministä tuttu slimkey malli. Kaikkia muusikoita on huomioitu tekemällä koskettimistosta E:stä E:hen kahden oktaavin laajudella ulottuva.

Monologue ohittaa hintaluokkansa kilpailijat sadan presettinsä voimin. Mitä mainioimmat soundit ovat vain napinpainalluksen takana tuhdeista bassoista ja syvistä subeista kirkkaisiin leadeihin ja perkussiivisiin sekvensseihin. Tarvetta syvälliselle synteesin osaamiselle ei ole: valitse presetti ja muokkaa helposti, jokaiselle toiminnolle on oma potikkansa. Tarjolla on 80 presettiä ja sekvenssiä, joita laatimassa on ollut mm. legendaarinen Aphex Twin ja tämän lisäksi 20 tyhjää presettipaikkaa käyttäjän omille soundeille. Lisäksi Sound Librarianin avulla voit siirtää presettejä koneelle ja koneelta syntetisaattoriisi. (Ladattavissa myöhemmin)

Monologuen step sekvensseriä on kehitetty monipuolisempia musikaalisia ja rytmillisiä mahdollisuuksia ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen. Sekä reaaliaikainen äänitys että overdubbaus on mahdollista step recordingin lisäksi. Myös kuuttatoista askelnappia voi käyttää nopeaan editoimiseen ja improvisoituihin sekvensseihin myös livetilanteessa. Motion sekvenssointi mahdollistaa minkä tahansa neljän parametrin automaation sekä aiemmista malleista tuttuun portaattomaan tapaan, että askelkohtaisiin porrastettuihin parametrimuutoksiin. Koska tämä mahdollistaa käytännössä eri soundin tekemisen vaikka joka askeleelle, Monologue taittuu aivan uudenlaisiin sekvensseihin, kuten yhden programin alla kokonaisiin rumpuraitoihin snareineen ja kickeineen.

Sekvensserissä on nyt myös kosketintriggeröintimahdollisuus, joka soittaa sekvenssin koskettimen mukaan transponoituna. Uutta on myös slide, joka mahdollistaa askelkohtaisen portamenton.

Musiikin ei tarvitse olla rajoitettu tasaviritykseen, mutta vain harvat elektronisen musiikin laitteet sallivat muunlaisia viritysskaaloja. Monologuessa on setti erilaisia vireitä ja 12 muistipaikkaa käyttäjän omille viritysskaaloille, jotka ovat yhteensopivia MIDI Tuning Standard 3Byten kanssa.

Mikrotonaalinen musiikki on vahvasti läsnä Aphex Twinin tuotannossa ja niinpä tämä legendaarinen tuottaja värvättiin konsultoimaan ja myös tekemään erilaisia skaaloja, soundeja ja sekvenssejä Monologuen tehdaspresetteihin.

OLED näyttö toimii oskiloskooppina soundeja väännettäessä. Visuaalinen palaute on sekä hauskaa että hyödyllistä eikä tätä ominaisuutta ole ennen Mini- ja Monologueta nähty hardware syntetisaattoreissa. Monologuessa on lisäksi motion view, josta näkee motion sekvenssien tasot.

Miniloguesta tutut, tyylikkäät alumiini- ja puumuodot pitkistä kaarista jyrkkiin, suoriin leikkauksiin on Monologuen muotokielessä kiteytetty vielä suoraviivaisemmiksi. Jämäkästä kuorestaan huolimatta kompakti ja kevyt Monologue painaa vain 1,7kg.

Monologue on myös patterikäyttöinen. 5-pinnisen MIDI I/O:n lisäksi taka löytyy Sync In ja Out. Myös USB-liitäntä löytyy, joten Monologueta voi käyttää niin MIDI kontrollerina kuin syntetisaattorina ja synkkalähteenä.

Monologue on saatavilla viidessä värissä. Miniloguen tutun hopean lisäksi tarjolla on musta, punainen, tummansininen ja kultainen versio. Värisynkka ei koskaan ole ollut näin helppoa.

Monologue Specifications:
 • Keyboard: 25-keys (Slim-key, velocity sensitive)
 • Sound Generation: Analog synthesis
 • Program: 100 programs (80 Presets / 20 Users) Each program includes microtuning and sequence data settings.
 • Main Synthesis Parameters: MASTER: Drive, VCO1: Wave (Saw, Triangle, Square), Shape, VCO2: Octave, Wave (Saw, Triangle, Noise), Sync/Ring, Pitch, Shape, MIXER: VCO1, VCO2, FILTER: Cutoff, Resonance, EG: Type (A/D, A/G/D, G), Attack, Decay, Int, Target (Pitch, Pitch 2, Cutoff), LFO: Wave (Saw, Triangle, Square), Mode (Fast, Slow, 1-Shot), Rate, Int, Target (Pitch, Shape, Cutoff)
 • Sequencer: 16-step monophonic sequencer. Motion sequence can be used on up to four parameters
 • Microtuning: 32 settings (20 Preset tunings / 6 User scales / 6 User octaves) Each setting can be set the key.
 • Controls: 23 dedicated panel controls deliver immediate parameter access. A slider can control different parameters for each program
 • Display: Real-time OLED oscilloscope provides visual feedback of parameter changes
 • Connectors: Headphones (6.3mm stereo phone jack), Output (6.3mm monaural phone jack), Audio In (6.3mm monaural phone jack), Sync In (3.5mm monaural mini jack), Sync Out (3.5mm monaural mini jack), MIDI In, MIDI Out, USB Type B
 • Power Supply: AA alkaline battery x 6 or AA nickel-metal hydride battery x 6, Or AC adapter (DC 9V) (KA-350 optional)
 • Battery Life: Approximately 6 hours (using alkaline batteries) Approximately 8 hours (using nickel-metal hydride batteries)
 • Power Consumption: 2.5 W
 • Dimensions (W x D x H): 350 x 276 x 76 mm / 13.78" x 10.87" x 2.99"
 • Weight: 1.7 kg / 3.78 lbs.
 • Color Variations: Silver, Black, Red, Dark Blue, Gold
 • Included Items: AA alkaline battery x 6 (for verifying operation)
 • Accessories: AC adapter (DC 9V), Sync Cable SQ-CABLE-6