Dynaamiset

Dynaamisilla mikrofoneilla on useita etuja muihin mikrofonityyppeihin verrattuna. Ne ovat luotettavia ja kestävät kovaa käsittelyä. Ne ovat myös vähemmän herkkiä taustameluille kuin
kondensaattorimikrofonit, mikä tekee niistä hyvän valinnan meluisissa ympäristöissä. Dynaamiset mikrofonit ovat myös suhteellisen edullisia, mikä tekee niistä hyvän vaihtoehdon jos et halua käyttää mikrofoniisi paljon rahaa. Dynaamisilla mikrofoneilla on kuitenkin myös joitain rajoituksia. Ne eivät ole yhtä herkkiä kuin kondensaattorimikrofonit, joten ne eivät välttämättä pysty poimimaan hienovaraisia ääniä yhtä hyvin. Ne voivat myös olla alttiita lähiefektille (proximity), joka on matalien taajuuksien korostus, kun äänenlähde on lähellä mikrofonia.

Dynaamisia mikrofoneja käytetään laajasti monissa eri sovelluksissa, kuten:

  • Laulu: Dynaamisia mikrofoneja käytetään usein laulussa, koska ne kestävät korkeita äänenpainetasoja ja pystyvät torjumaan taustamelua.
  • Puhe: Dynaamisia mikrofoneja käytetään usein puhesovelluksissa, kuten radioissa ja podcast -lähetyksissä ja erilaisissa kuulutusjärjestelmissä.
  • Instrumenttien vahvistaminen: Dynaamisia mikrofoneja käytetään laajasti myös erilaisten instrumenttien, kuten rumpujen, kitaroiden ja vahvistimien, vahvistamiseen.